"מה שחייב להתרחש היום כבר חרוט עמוק בתוך ההתרחשות הבלתי מודעת… לא נותר אלא להעניק לו ביטוי במילים.. ולהובילו בעשייה מודעת.."
מספר הרב של בתי הספר ומספרם הרב של מוריי הדיבור והדרמה מדגיש את הצורך להתכנס יחד, בכדי לתמוך ולשאת במשותף את השאלות העולות מתוך העבודה האומנותית בביה"ס ובכדי להעמיק את ההכרה לגבי התפתחות הילד והדיבור בגילים האלה.
אנחנו מזמינים את המורים לשלושה כנסים:
- כנס ראשון – יום שבת 23/9 בביה"ס רימון: התבוננות ולמידה- התפתחות הילד והדיבור
- כנס שני – יום שבת 28/10 בביה"ס שקד: עבודה מעשית – תרגילים והתהליך האומנותי
- כנס שלישי – יום שבת 2/12 בביה"ס בהרדוף: הצגות
לקראת כל התכנסות ישלח דף פירוט מיוחד.
כל מי שמעוניין להשתתף בכנס מתבקש להודיע מראש ולשלוח כתובת מייל
כדי שיוכל לקבל את דפי הפירוט.
תשלום (לכיסוי הוצאות) – 150 ש"ח
אוכל – אם כל אחד יביא תבשיל לארוחת הצהרים תהיה לנו ארוחה נפלאה.
לשאלות והרשמה –
עמיר – 0542090428. איתן – 0523915503
כנס ראשון – יום שבת 23/9 בבה"ס רימון בפרדס-חנה
התבוננות ולמידה – התפתחות הילד והדיבור.
למידה אמתית ועמוקה משלבת את שני דרכי החניכה: הראשונה- מהנסיון אל החוכמה, והשנייה- מהחוכמה אל הנסיון. הראשונה – מההתנסות והאתגרים במפגשים הריתמיים עם הילדים אל יצירה של תמונת גיל משותפת והתפתחותית. ומצד שני, מתוך ידע האדם והגיל אל עשייה מכוונת ומתאימה .
"במהלך התפתחותנו אנו נעשים מודעים להפרדה בנינו ובין העולם. מחיצה זאת שבינינו ובין העולם אנו מציבים מיד כאשר מפצירה בנו התודעה…. חוויה זו גורמת לשאיפה לגשר על-פני הניגוד הזה. ובגישור על-פני הניגוד מצוי יסוד כל שאיפתה הרוחנית של האנושות. " ( הפילוסופיה של החירות)
בשבע השני הללו (7-14), עובר הילד תהליך כזה של ´ניתוק´ מן העולם, מחווית האחדות אל עבר חיפוש אחר אני-מרכז. תהליך זה מצמיח בילד כשרים חדשים; בהכרה, ברגש וברצון, דרכם יוכל הוא בעתיד לגשר על ה´ניתוק´ הזה.
הכנס יהיה בדגש של למידה והתבוננות על התהליכים האלה גם במפגש שלנו, כמורים, עם הילדים.
לקראת הכנס אנו מבקשים שכל אחד, בהתבוננות על השנה שעברה, יחשוב על השאלות והאתגרים שהתעוררו במפגש שלו עם הילדים, אותם הוא יכול לשתף במעגל.
תוכנית
- 09:00 – 09:30 פתיחה והיכרות.
- 0930 – 1100 התבוננות משותפת על שאלת הגיל והאומנות.
- הפסקה (חצי שעה)
- 1130 – 1300 למידה – התפתחות הילד והדיבור.
- הפסקת צהרים
- 14:00 – 15:00 עבודת דיבור- שלושת סגנונות הדיבור.
- הפסקה (רבע שעה)
- 1515 – 1545 סיכום.
דיון
יש ל התחבר למערכת כדי לצפות ולהשתתף בדיון